Разом з їжею, яка надходить в організм вагітної жінки, потрапляють корисні речовини і мікроелементи, необхідні для нормального росту і розвитку плоду. Тому дуже важливо розпланувати раціон сурогатної мами таким чином, щоб в організм не потрапляли шкідливі і токсичні речовини, які можуть нашкодити малюкові. Питанню харчування варто приділяти особливу увагу під час здійснення репродуктивної програми для того, щоб потенційні батьки змогли отримати від сурогатної матері повноцінну та здорову дитину.
Тому, для сурогатної матері існує звід правил, на яких має базуватися режим харчування, набір продуктів і навіть спосіб їх приготування.
Меню сурогатної матері має бути раціональним, отже, має відповідати добовій нормі калорій, білків, жирів та вуглеводів. Денна норма КБЖВ вираховується виходячи з фізіологічних даних вагітної, таких як зріст, вага і стан здоров’я.
Також важливо підбирати продукти, які мають максимальний зміст вітамінів і корисних мікроелементів. Слід повністю виключити з меню консервацію, копченості, продукти швидкого приготування, гриби, алкоголь, тютюнові вироби і газовані напої. Солодкі, гострі і замариновані продукти, а також цитрусові бажано обмежити в споживанні, так як вони часто провокують алергічну реакцію.
Сурогатної матері в такий відповідальний період життя важливо строго дотримуватися режиму дня і раціону харчування, щоб виносити здорову дитину. До основних правил, яких варто дотримуватися, відносять: